Bijbanen & stages

Ben jij Diergeneeskunde student en zoek je een leuke bijbaan of stage waarbij je aan je veterinaire vaardigheden kan werken? Hieronder staan enkele ingezonden vacatures!


Studentdocenten voor de D.S.K. Studiehulp

Wil jij een leuke zakcentje verdienen, waarbij je andere studenten kunt helpen en ondertussen je eigen kennis bijspijkert? Dan is dit iets voor jou!
Aan welke eisen moet je voldoen? Het desbetreffende vak moet met een 7,5 of hoger behaald zijn, je bachelor moet afgerond zijn en je moet over goede sociale vaardigheden beschikken. Het gevolgd hebben van het keuzevak didactische vaardigheden is een pré.
Op dit moment zijn wij specifiek op zoek naar een studentdocent voor het vak epidemiologie en economie, maar gedurende komend schooljaar zullen er waarschijnlijk meer plekjes vrijkomen. Lijkt het je leuk of wil je wat meer informatie hebben? Stuur dan een mailtje naar dskstudiehulp@uu.nl.


Graduate Training Opportunity Wild Horses of Sable Island

We seek a graduate student at the University of Saskatchewan for a research project on parasites and other stressors in wild horses of Sable Island, Nova Scotia.

Successful candidates will be motivated, capable of independent and team work in the field and lab, and have demonstrated interests or experience in wildlife or equine health. Selection of candidates will be based on academic criteria, relevant interest or experience, references, and an interview (Skype or otherwise). A DVM is not required but would be an asset.

Applicants to the University of Saskatchewan who are veterinarians, residents of Canada, and Canadian citizens/Landed Immigrants, are eligible for the fellowships through the WCVM Interprovincial and/or Townsend Equine Health Research Funds (http://www.usask.ca/wcvm/research/research_fellowships.php). Canadian citizens who are not veterinarians are eligible for funding through applications to NSERC (http://www.nserc-crsng.gc.ca/Students-Etudiants/PG-CS/index_eng.asp), and can be supplemented with additional scholarships and awards. Applicants must meet the following admission requirements: https://grad.usask.ca/admissions/admission-requirements.php; http://www.usask.ca/wcvm/graduate_programs/microbiology/admissions_requirements.php.

Interested candidates should email a cover letter, names of three references, curriculum vitae, and unofficial transcripts to emily.jenkins@usask.ca and/or philip.mcloughlin@usask.ca.


Het departement Infectieziekten & Immunologie (I&I) zoekt een tijdelijke

Medewerker spoelkeuken (m/v) vanaf 1 september

Voor 0,5 fte, te verdelen over 5 dagen ’s ochtends tussen 7 en 11 uur of tussen 8 en 12 uur.

Het departement Infectieziekten en Immunologie is bekend om zijn expertise op het gebied van de klinische veterinaire infectiologie, immunologie, infectiebiologie, virologie, moleculaire afweer en tekenziekten. I&I geeft onderwijs en verricht toegepast onderzoek op het gebied van de klinische infectiologie en moleculaire infectiologie. Voor al deze activiteiten is er een autoclaveerunit ofwel spoelkeuken ingericht waarin 3 medewerkers werkzaam zijn. Éen daarvan is door ziekte afwezig en daarom zoeken we een tijdelijke vervanger.

Werkzaamheden

 • Ophalen en reinigen vuil glaswerk per etage, gereinigd glaswerk steriliseren (nat en droog)
 • Disposables en Milli-Q/aqua dest uitvullen en steriliseren
 • Voorraad schoon glaswerk, steriel water en steriele disposables onderhouden op afdelingen
 • Stalen afvalcontainers voorzien van sterilisatiestrip en verdelen over afdelingen
 • Afvoeren ingepakt biologisch afval in gesloten kar en autoclaveren (inactiveren), gebruikersonderhoud autoclaaf, afwasmachines, Milli-Q apparatuur (schoonhouden en storingen signaleren)
 • Gasflessen vervangen en indien nodig verbruikte flessen nabestellen
 • Afvalbakken (geel/zwart/blauw) voorraad aanvullen op de afdelingen
 • Bestellen verbruiksgoederen
 • Verversen DOKA vloeistoffen.

Arbeidsvoorwaarden

Wij bieden een prettige informele werksfeer in een dynamische omgeving. Het betreft een  tijdelijke aanstelling voor de duur van een half jaar voor halve dagen (0,5 fte) vanaf 1 september 2017 tot 1 maart 2018. Het bruto maandsalaris bedraagt de helft van € 2283,- ofwel € 1141,50 (schaal 6 regel 4 CAO Nederlandse Universiteiten).

De secundaire arbeidsvoorwaarden zijn uitstekend. Heb je belangstelling? Dan kun je voor nadere inlichtingen contact opnemen met Louise van der Kaaden, manager bedrijfsvoering, e-mail l.c.vanderkaaden1@uu.nl of telefoonnummer 030-253 2435 of 5388. Na 14 juli kun je contact opnemen met Prof.dr. Henk Haagsman, departementsvoorzitter, e-mail H.P.Haagsman@uu.nl, telefoon 030-253 5354.

De sollicitaties kunnen per e-mail worden gericht aan Louise van der Kaaden (tot 14 juli) en daarna aan Henk Haagsman onder vermelding van ‘medewerker spoelkeuken’. De deadline is 1 augustus 2017.


Bijbaan Voedingsdeskundige

Assisi biedt direct na de zomer voor de lange termijn een vaste en commerciële bijbaan. Binnen deze functie als voedingsdeskundige, geef jij advies in een dierenspeciaalzaak of tuincentrum in jouw woonomgeving voor een super premium A-merk honden- of kattenvoeding. Per maand kun jij meerdere zaterdagen/zondagen van 11.00 -16.00uur werken. Voorafgaand aan dit werk volgt een betaalde training

Voorwaarden:
Beschikking tot een (leen)auto
Meerdere keren per maand inzetbaar
Commercieel & communicatief vaardig
Representatief & assertief

www.assisi.nl
Mail voor meer informatie naar info@assisi.nl


Tijdelijke zomerbaan (36 uur – 3 maanden)

Assisi heeft per direct in de omgeving van Amsterdam op een kantoor van een bedrijf actief binnen de dierenbranche, een administratieve vacature voor een stressbestendige!!! student.

Heb jij interesse?
mail voor meer informatie naar info@assisi.nl
WWW.ASSISI.NL

 


Vakantie medewerker Dierenuitvaart Nootdorp

Functieomschrijving:
Bij het overlijden van een huisdier regel en verzorg jij alles geheel naar de persoonlijke wensen van de eigenaar of onze relaties. Door te adviseren en te inspireren, maar vooral door er te zijn. Wij hebben twee vestigingen met een eigen uitvaartcentra en crematoria. Met onze aangename locaties dragen wij bij aan een bijzonder afscheid en aan het vasthouden van mooie herinneringen. Huisdiereigenaren waarderen de manier waarop wij uitvaarten verzorgen gemiddeld met een 9,6.

De uitdaging:
Voor ons vestiging in Nootdorp zijn we op zoek naar versterking. We zijn op zoek naar één student die beschikbaar is in de vakanties als onze medewerkers van hun vakantie genieten. Deze valt in juli en augustus, ons voorkeur gaat uit naar een student diergeneeskunde.

Je werkzaamheden bestaan uit:
Het begeleiden van de huisdiereigenaren die onze vestiging bezoeken;
Het telefonisch te woord staan aan de telefoon van eigenaren met vragen;
Het verzorgen van de uitvaart;
Het administratief goed afhandelen van de gemaakte afspraken;
Het aansturen van de medewerkers op de weg behoort ook tot jouw taken;
Je verricht schoonmaakwerkzaamheden.

De functie van begeleider/Gastvrouw/-heer is een fysiek zware functie. De werkzaamheden worden uitgevoerd van maandag tot en met vrijdag. Voor een optimale beschikbaarheid zijn we op zoek naar één extra medewerker tijdens de vakantie. We verwachten een hoge mate van flexibiliteit van onze medewerkers. Je woont in of de directe omgeving.

we zoeken een collega met een klantgerichte en dienstverlenende instelling. Betrokken, integer, empathisch en ondernemend zijn onze kernwaarden. Je bent flexibel en stressbestendig en je kunt goed samenwerken. Aangezien onze medewerkers ons vertegenwoordigen vinden we een representatief voorkomen zowel in uiterlijk als in gedrag belangrijk.

Interesse?

Heb je interesse in deze functie stuur dan een mailtje naar mario.van.der.hout@shcn.eu

 


Aan de slag als rondleider Diergeneeskunde?

De afdeling Communicatie & Marketing van de faculteit Diergeneeskunde is met ingang van het nieuwe collegejaar op zoek naar rondleiders. Leuk om te doen, en je verdient er ook nog iets mee.Wij krijgen wekelijks (vaak meerdere) aanvragen voor een rondleiding over het faculteitsterrein. Die aanvragen komen uit verschillende hoeken, zowel intern (nieuwe medewerkers) als extern (dierenartsassistenten, dierenartspraktijken, agrarische opleidingen, paardenhouders, plattelandsvrouwen, scholieren…). Zij zouden het geweldig vinden als jij de faculteit aan ze presenteert, de klinieken laat zien, met ze over De Tolakker loopt en ze vol informatie naar huis stuurt.

What’s in it for you?
Per rondleiding krijg je ongeveer € 25,–. Bovendien vergroot je je presentatievaardigheden!

Informatie
De rondleidingen worden gegeven op maandag t/m vrijdag van 9.30 tot 12.00 uur en van 13.30 tot 16.00 uur.

 • Het is in je voordeel als je de rondleiding ook in het Engels kunt verzorgen.
 • We zoeken naar studenten die, bij voorkeur, minimaal derdejaars zijn.
 • De rondleiding wordt voorafgegaan door een presentatie die op een USB-stick staat en waar je zo mee aan de slag kunt.

Aanmelden of meer weten?
Als je verwacht regelmatig beschikbaar te zijn kun je je direct al aanmelden! Wil je eerst nog meer informatie, bel dan met Anita Beijer, 030-(253)4722 of stuur haar een e-mail via rondleiding.dgk@uu.nl.

 


Boeiende en flexibele bijbaan voor DGK studenten met afgeronde bachelor!

Bekijk de Website voor de complete vacature

 

Flexibel inzetbare Diergeneeskunde studenten (Bachelor behaald) die in de post mortem keuringen een bijdrage willen leveren aan de voedselveiligheid.

KDS keurt landelijk het roodvlees onder toezicht van de Nederlandse Voedsel en Waren Autoriteit (NVWA) en ziet hierbij toe op de voedselveiligheid. Het doel is om te beoordelen of het vlees geschikt is voor de humane consumptie. KDS heeft door haar onafhankelijke positie in de vleessector bewezen een betrouwbare partner te zijn voor haar opdrachtgever, de NVWA. Onze kernwaarden zijn Flexibel, Betrouwbaar en Enthousiast. Voor enkele Nederlandse slachterijen zijn wij op korte termijn op zoek naar:

Wat doe jij voor ons?

 • Je verricht bij diverse slachterijen in Nederland vleeskeuringen. Hierbij controleer je karkassen en organen aan de slachtband;
 • Je draagt zorg voor een juiste administratieve afwikkeling van de verrichte keurings- en controleactiviteiten.

Wat doen wij voor jou?

 • We bieden een interessante en leerzame werkomgeving;
 • We bieden een zelfstandige functie met eigen verantwoordelijkheden;
 • Je ontvangt een marktconform salaris;
 • We bieden de mogelijkheid om op flexibele dagen en tijden te werken;
 • Je krijgt een korte, praktijkgerichte, opleiding van 2 weken;
 • We bieden je een ideale mogelijkheid om kennis te maken met de wereld van voedselveiligheid waardoor je na het behalen van je master sneller vooruit kunt.

Wat verwachten wij van jou?

 • Je hebt de bachelor van de studie diergeneeskunde behaald;
 • Je hebt affiniteit met voedselveiligheid en kwaliteit;
 • Je bent dienstverlenend, sociaal, flexibel en maakt makkelijk contact;
 • Je kunt zowel zelfstandig als in een team goed functioneren;
 • Je bent minimaal een paar maanden beschikbaar;
 • Je beschikt over een geldig rijbewijs.

Wij lezen graag in jouw CV en motivatiebrief terug waarom we juist jou zouden moeten uitnodigen om verder kennis te maken.

Dit is mijn baan!

Reageren kan via het sollicitatieformulier op onze website. Voor meer informatie kun je contact opnemen met Janneke van Nieuwenhoven van de afdeling P&O (tel.030-6941851).